Wist je dat niet alleen “wat” je eet, maar ook “hoe” je eet mede bepalend is hoe het vervolgens wordt opgenomen en verwerkt in je lichaam? En dus ook hoe je je voelt? Eten doe je idealiter met aandacht en dan kun je er ook volop van genieten. Je merkt wanneer je voldaan bent en je lichaam krijgt de juiste signalen. Je kunt zelfs bemerken wat wel en wat niet goed bij je “valt”. Werklunches of diners zijn dus eigenlijk niet zo’n goed idee, net als voor de TV, achter de computer of al scrollend. Simpelweg omdat je dan met je gedachten niet bij het eten bent maar bij andere zaken. Ruzies of emotionele gespreken zijn ook geen goede combi met een maaltijd. Gebruik de maaltijd voor een moment rust, voor jezelf, voor je gezondheid. Aandacht voor geur, kleur, structuur en de smaak van eten maakt je maaltijd mooier. Met aandacht kauwen maakt vervolgens de vertering beter mogelijk. Een win-win situatie waar je vandaag nog mee kunt beginnen. Succes!