kamille

Gezond en vitaal met klassieke homeopathie

In mijn praktijk kun je terecht voor een klassiek homeopathische behandeling voor iedere klacht, fysiek, mentaal of emotioneel. Ik behandel de hele mens, niet een diagnose van een ziekte. Enkele concrete voorbeelden:

– allergie, hooikoorts, astma
– huidklachten, eczeem
– hoofdpijn, migraine, buikpijn
– rugpijn, last van spieren of gewrichten
– slapeloosheid, vermoeidheid, futloos
– maag, darmen, spijsverteringsklachten
– menstruatieklachten/ overgangsklachten
– somberheid, angsten, paniek gevoelens
– gevoelens van stress, burn-out
– na een ongeluk nooit meer helemaal de oude
– na een traumatische gebeurtenis, verdriet
– rond zwangerschap en bevalling
– bij rest klachten van bijvoorbeeld een Covid besmetting
– ontstoren/detox vaccinaties/medicijnen

Belangrijk om te weten is dat we met klassieke homeopathie de ziekte symptomen niet onderdrukken, maar zien als een uiting van onbalans. Bovendien kan homeopathie zonder problemen naast reguliere medicatie gebruikt worden. We streven naar lichamelijke en geestelijke gezondheid, vitaliteit en helderheid op een natuurlijke, zachtzinnige en duurzame manier.

Twijfel je nog of ik wat voor jou kan doen? Neem ook dan gerust contact met me op.

homeopathie

Wat is klassieke homeopathie?

Homeopathie is een holistische natuurgeneeswijze, waarmee we het zelf genezend vermogen van de mens prikkelen. De mens in zijn geheel staat centraal, waarbij we werken volgens natuurwetten.

Door middel van een consult proberen we een volledig beeld te krijgen van jou en je klachten. Dit unieke beeld stemt overeen met de kenmerken van één specifiek homeopathisch geneesmiddel, dat vervolgens precies bij jou past. Op deze manier lost het gelijke het gelijksoortige op. Dit principe komt oorspronkelijk van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde. Samual Hahnemann (1755-1843) heeft dit principe “similia similibus curentur” (het gelijke kan het gelijksoortige genezen) verder uitgewerkt tot de geneeskunst die het nu is. Omdat we nog steeds werken op de manier zoals door Hahnemann bedoeld, spreken we van “Klassiek”. Op de website van de beroepsvereniging van Klassiek Homeopaten kun je eventueel nog meer uitleg vinden over deze prachtige natuurgeneeswijze www.nvkh.nl

Nieuwsgierig geworden of ik iets voor je kan betekenen? Stuur een bericht per email , gebruik het contactformulier of  whats app (06- 15 35 86 89).