Marjolijn Bakker van Heeswijk

Over mij

Mijn naam is Marjolijn Bakker van Heeswijk, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Wij wonen op het prachtige eiland de Hoeksche Waard, net onder Rotterdam, op een landelijke plek in Numansdorp in het buurtschap Schuring.  Hier is mijn praktijk Marlinea gevestigd. Na mijn studie heb ik gewerkt in marketing functies en daarna ben ik actief geworden als ondernemer. Sporten doe ik graag, vooral hardlopen en wandelen. De plek waar ik woon leent zich hier gelukkig uitstekend voor.

Mijn interesse in gezondheid en vitaliteit van de mens in harmonie met de uitdagingen van deze tijd, hebben geleid tot Marlinea praktijk voor klassieke homeopathie. Vele natuurgeneeswijzen spreken mij aan, maar klassieke homeopathie springt er voor mij echt uit. In de loop van de jaren ben ik meer en meer de waarde gaan zien van deze holistische subtiele en duurzame geneeswijze waarin het zelf genezend vermogen, dat ieder mens van nature bezit, geactiveerd wordt. Uit ervaring blijkt dat mijn orthomoleculaire achtergrond vaak een meerwaarde geeft voor de totale behandeling.

Relevante opleidingen:

In beide opleidingen is de MBK (Medische Basis Kennis) verplicht, alsook het bijhouden van deze kennis. Daarnaast neem ik deel aan een intervisie groep. Contact met collega’s is niet alleen gezellig en leerzaam, maar ook verplicht.

Naast bovengenoemde opleidingen heb ik een aantal relevante nascholingen en cursussen gedaan, zoals:

 • Herstellen darmgezondheid (Natura Foundation, 2023)
 • Homeopatisch behandeling bij terminale zorg (Academie voor Klassieke Homeopathie, Resie Moonen, 2023)
 • Metabool Syndroom (Total Health Academy, 2023)
 • Kinesiologisch testen (Bonusan, 2023)
 • Voeding bij kanker (Academie voor Klassieke Homeopathie, 2022)
 • Preventie Covid, immuun versterking middels homeopathie (Webinar Dr. med. Jens Wurster, sept. 2022)
 • Gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen (Academie voor Klassieke Homeopathie, 2022)
 • Homeopathie tijdens zwangerschap en bevalling (Academie voor Klassieke Homeopathie, 2021)
 • Herstel na COVID-19, behandeling (rest)klachten (Natura Foundation, 2021)
 • Orthomoleculair Gewichtsmanagement (Hamel College, 2019)
 • Bloedwaardes inzetten en interpreteren (Natura Foundation, 2018)
 • Immuun optimalisatie (Bonusan, 2018)
Contact