Homeopatische behandeling met aandacht voor natuurlijke voeding

Klassieke homeopathie is de basis van mijn praktijk. Naast klassieke homeopathie heb ik in 2018 de studie tot orthomoleculair therapeut volbracht. Orthomoleculaire therapie is een natuurgeneeswijze, die de oerkracht van voeding erkent. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat er een relatie is tussen een slecht voedingspatroon en het ontstaan van (welvaarts-) ziekten. Eten en drinken doe je een aantal keer per dag, het is niet meer dan logisch dat het een groot verschil maakt voor je gezondheid “wat” je eet en drinkt. Hier de juiste keuzes in maken kan lastig zijn, vanwege de overdadige beschikbaarheid van bewerkte voeding in ons moderne leven.

Grondlegger van de homeopathie Dr. Samual Hahnemann (1755-1843) schreef al in zijn ‘Organon der Geneeskunst’ over leefregels zodat een homeopathische behandeling meer kans van slagen heeft. In paragraaf 261 noemt hij het belang van “actieve beweging in de open lucht” en “aangepaste, voedzame, niet medicinale kost en dranken”.

De huidige tijd is zeker anders, maar aandacht voor voeding, beweging en ontspanning is zeker niet minder relevant geworden. Sterker nog, het is zelfs lastiger geworden een goede balans te vinden. Om die reden kunnen voeding en leefstijl een onderdeel van mijn homeopathische behandeling zijn. In mijn adviezen is het vermijden van bewerkte fabrieksvoeding en plantaardige oliën de basis. Wat eet je dan wel, hoe raak ik verzadigd en voel ik me krachtig en vitaal? Wat past bij jou (en je situatie) qua voeding en beweging, welke voedingssupplementen heb ik (tijdelijk) nodig? Zijn de supplementen die je nu slikt wel de juiste? Ter ondersteuning van een homeopathische behandeling komt dit vaak aan de orde tijdens een consult. Voor een specifiek orthomoleculair consult verwijs ik je echter door naar de beroepsvereniging voor orthomoleculair therapeuten https://mbog.nl

Wil je een afspraak maken?
Stuur dan een bericht per email of whats app (06- 15 35 86 89) of via het contactformulier.

Contact